Optativa Internet 1r
Anterior Índex del tema Següent
  Serveis d'internet: el navegador

Un navegador és una aplicació que ens permet visualitzar pàgines web utilitzant el protocol http (hypertext transfer protocol). És per això que totes les adreces comencen per http://. Les pàgines web són documents escrits en un llenguatge anomenat HTML (Hypertext Markup Language), que vol dir llenguatge de marques d'hipertext. Gràcies a aquest llenguatge HTML els navegadors poden mostrar en pantalla les pàgines web, ja siguin només de text o incloguin un gran nombre de recursos multimèdia: imatges, sons, vídeos, animacions...
Els navegadors moderns també inclouen compatibilitat amb el protocol ftp així com capacitat de reproduir contingut multimèdia i fins i tot 3D.

El primer navegador gràfic amb gran repercusió va ser Mosaic. Anys després va nèixer el navegador més influent durant pràcticament una dècada, Netscape. Fa pocs anys va desaparèixer, però el seu codi forma part de Firefox.

Els principals navegadors que existeixen a l'actualitat són: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome, Opera.

Saps identificar-los pel seu logotip?

Exercicis tancar

 

Quin  navegador és el més ràpid?

 Imprimir Resum del tema Activitats Project Enllaços Glossari Llibreta Calculadora Gmail tancar