Taller 10. Creació i edició d'imatges (I)  Anterior Índex del tema Següent

Conceptes bàsics de la imatge digital

Actualment existeix al mercat una multitud de programes per crear i editar imatges. Alguns són gratuits, però la major part dels millors són de pagament. Els d'ús professional tenen preus molt elevats. Feu una breu cerca a internet i escriu el nom d'alguns d'aquests programes classificant-los en gratuits i de pagament.

De pagament Gratuïts

A més d'utilitzar programari estàndard també podem aprofitar serveis 2.0  que ens proporciona internet. Existeixen molts, alguns molts senzills, però aquí os proposo un que pot competir amb molts dels programes que heu escrit més amunt. Es tracta de Pixlr.
Aquest servei ens permet utilitzar pràcticament totes les seves prestacions de manera lliure. També ens permet donar-nos d'alta gratuitament per gaudir d'alguna prestació afegida com desar i compartir imatges al web.


Per avui us proposo un exercici en principi fàcil, però que serà molt important a la resta de tallers. Crearem un logotip personalitzat. Es tracta d'una imatge senzilla però que ens identificarà a la resta de treballs que realitzarem.

1. Abans de començar a treballar

Abans de començar a fer-lo atureu-vos un moment i penseu què voleu fer. El logotip us ha d'identificar. Per tant ha de dir alguna cosa de vosaltres, però ha de ser simple, senzill i fàcil d'identificar.
Idees per a logotips

2. Ara ja podem començar

Anirem a la web de Pixlr i crearem una nova imatge: de nom posarem logo, la mida ha de ser de  100 x 100 píxels i marcarem l'opció transparent. Utilitzeu totes les eines de que disposa el programa i quan el tingueu deseu-lo al vostre equip en format png.
 Imprimir Resum del tema Activitats Project Enllaços Glossari Llibreta Calculadora Gmail tancar