El 10 de desembre de 1948 s’oficialitzava a l’ONU la Declaració Universal dels Drets Humans. Els primers 50 anys del segle XX havien estat testimoni de dues guerres mundials, conflictes regionals, l’holocaust nazi, els gulags, les estructures colonials i la nova cursa d’armaments atòmics… van ser mals presagis del que seria la segona meitat del segle
Malgrat tot, l’activisme de persones com Eleanor Roosvelt van impulsar la redacció i la proclamació de la Declaració Universal de Drets Humans. Les llibertats fonamentals actuals com el pensament, l’ opinió, el culte, … van ser proclamades universals i patrimoni de tots i totes.
Amb la celebració de dies com aquest, recordem la responsabilitat que tenim com a societat i com a comunitat educativa de vetllar perquè siguin coneguts, respectats i aplicats.
Des del col·legi volem donar un valor especial a aquest dia i compartir amb la comunitat educativa les activitats que durem a terme:
- L’alumnat de 4t d’ESO participarà en una trobada virtual del projecte Fòrum dels Drets Humans, liderat per Ciutats Defensores dels Drets Humans. Comptarem, en aquesta ocasió, amb la presència de la Karla Avelar, activista de El Salvador, defensora del col·lectiu LGBTI i refugiada a Suïssa.
- L’ONG Mans Mercedàries participarà en la celebració de la XVI Fira de la Solidaritat, organitzada per l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregati el Consell Solidari, amb el suport de la Diputació de Barcelona.
- S’ha organitzat una jornada virtual de debat i reflexió: “Sant Feliu Solidari i Drets Humans”, que tindrà lloc el dia 10 de desembre a les 18.30h on les entitats del Consell Solidari, entre elles l’ONG Mans Mercedàries, presentaran els seus projectes.
- També es podrà accedir des del web de l’Ajuntament i, a través de les xarxes socials institucionals, a les propostes virtuals que oferiran les entitats del Consell Solidari de Sant Feliu, entre les quals trobarem el vídeo del projecte que ha realitzat Mans Mercedàries.
- El nostre professor Xavier Cortés participarà en la jornada dels “15 anys de memòria democràtica al Baix Llobregat”, organitzada pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i la Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat i que es realitzarà l’11 de desembre a partir de les 9.45h.
- Xavier Cortés és membre del grup de treball de l’Exili, Deportació i Holocaust (DEMD) del Departament d’Educació i Memorial Democràtic. Presentarà el projecte que està duent a terme amb l’alumnat de secundària “Memòri@/-s de l’oblit”, projecte que té com a objectiu impulsar la investigació, la recerca i la innovació relacionats amb tres eixos d’aprenentatge: República-Guerra Civil-Exili, Deportació i Holocaust.
Els col·legis de la Fundació Educativa la Mercè ( FEM) es defineixen com a centres innovadors, transformadors i en constant actualització.
La nostra missió atén la formació i la millora continuada a partir de l’acompanyament de l’alumnat, fomentat en els eixos del nostre Model Pedagògic: treball competencial, atenció a la diversitat, plurilingüisme, noves metodologies, ús de les TIC, benestar emocional, col·laboració amb altres centres i institucions, relació família-escola i innovació educativa. És un model que es basa en la plena confiança i el compromís del professorat, les famílies i l’alumnat.
El desenvolupament diari del model pedagògic a les aules vol ser la nostra projecció social basada en la humilitat però amb la ferma contribució al creixement de les persones, ciutadans i ciutadanes futurs, i a la millora de la societat.
Per a més informació:
C/ Verge de la Mercè, 16
08980 Sant Feliu de Llobregrat
93 666 10 79
secretaria@santfeliu.femlamerce.cat
www.lamercesantfeliu.cat