UBUNTU
Aquests dies els alumnes de 5è de primària han estat treballant l’elecció del seu representant en el consell d’infants del poble.
L’objectiu és formar part d’una activitat municipal on es fomenta el dret a participar en les decisions relatives a la seva ciutat, però on també se’ls dona l’oportunitat que assumeixin el seu deure de responsabilitat social.
El fet de poder escollir un mateix no significa que només hagi de pensar en mi, sinó que he de vetllar pel bé de la meva comunitat.
En una societat on tots tenim molt clar quins són els nostres drets, encara que potser no tant quines són les nostres obligacions o deures, aquesta activitat és una primera mostra que els nostres alumnes tenen dels processos participatius que s’aniran succeint al llarg de la vida.
El 20N se celebra el dia universal dels drets dels infants. Una declaració històrica que a dia d’avui encara és vigent per protegir el benestar del nostre “tresor” més preuat, els nostres infants.
UBUNTU: «Jo soc el que soc per allò que tots som»
Explica un conte africà que
“…un antropòleg va proposar un joc als nens d’una tribu africana. Va posar un cistell ple de fruites prop d’un arbre i va dir als nens que aquell qui arribés primer guanyaria tota la fruita que hi havia.
Quan va donar la senyal de sortida, ell pensava que tots els nens sortirien corrent però, tots els nens es van agafar de les mans i van començar a córrer junts.
Quan van arribar al cistell van agafar tots el premi de la fruita i es van asseure a fi de gaudir del premi tots plegats.
Estranyat, l’antropòleg els va preguntar per què havien corregut d’aquella manera quan només un d’ells podia haver guanyat el premi si arribava el primer.
Els nens li van respondre: UBUNTU, cap de nosaltres hauria pogut ser feliç ell sol amb tota la fruita si els demés estaven tristos i sense res.”
Els col·legis de la Fundació Educativa la Mercè (FEM) es defineixen com a centres innovadors, transformadors i en constant actualització.
La nostra missió atén la formació i la millora continuada a partir de l’acompanyament de l’alumnat, fomentat en els eixos del nostre Model Pedagògic: treball competencial, atenció a la diversitat, plurilingüisme, noves metodologies, ús de les TIC, benestar emocional, col·laboració amb altres centres i institucions, relació família-escola i innovació educativa. És un model que es basa en la plena confiança i el compromís del professorat, les famílies i l’alumnat.
El desenvolupament diari del model pedagògic a les aules vol ser la nostra projecció social basada en la humilitat però amb la ferma contribució al creixement de les persones, ciutadans i ciutadanes futurs, i a la millora de la societat.
Per a més informació:
C/ Verge de la Mercè, 16
08980 Sant Feliu de Llobregrat
93 666 10 79
secretaria@santfeliu.femlamerce.cat
www.lamercesantfeliu.cat