El dia a dia de la quitxalla es converteix en tot un repte: treure’s l’abric o la jaqueta, aprendre a posar-los en el penjador, posar-se la bata, cordar-se els botons… quina feinada! Això no s’acaba mai!
El ritme que portem en el nostre dia a dia fa que, per estalviar-nos temps, acabem assumint nosaltres algunes de les tasques que haurien de fer els nens i nenes, sense ni tan sols donar-los la possibilitat que ells ho provin. I ens sorprendríem de veure que són capaços de fer moltíssimes més coses de les que nosaltres ens imaginem. Si els deixéssim el temps necessari per fer-ho, i els miréssim per un forat, veuríem com, sense la supervisió de cap adult, ells mateixos serien capaços de trobar solucions als seus entrebancs.
Si nosaltres els ho fem tot, estem condicionant el seu desenvolupament físic, però també l’emocional. Veure i observar la cara d’emoció d’un infant quan aconsegueix allò que s’havia proposat després de molt esforç, no té preu.
A més a més, les petites fites d’autonomia que van aconseguint els ajuden també a integrar-se en un grup més gran on la suma de cada petit esforç genera una millora en el funcionament del grup i de la societat del futur.
Els col·legis de la Fundació Educativa la Mercè (FEM) es defineixen com a centres innovadors, transformadors i en constant actualització.
La nostra missió atén la formació i la millora continuada a partir de l’acompanyament de l’alumnat, fomentat en els eixos del nostre Model Pedagògic: treball competencial, atenció a la diversitat, plurilingüisme, noves metodologies, ús de les TIC, benestar emocional, col·laboració amb altres centres i institucions, relació família-escola i innovació educativa. És un model que es basa en la plena confiança i el compromís del professorat, les famílies i l’alumnat.
El desenvolupament diari del model pedagògic a les aules vol ser la nostra projecció social basada en la humilitat però amb la ferma contribució al creixement de les persones, ciutadans i ciutadanes futurs, i a la millora de la societat.
Per a més informació:
C/ Verge de la Mercè, 16
08980 Sant Feliu de Llobregrat
93 666 10 79
secretaria@santfeliu.femlamerce.cat
www.lamercesantfeliu.cat