Sabíeu que hi ha una antiga llegenda japonesa, “Senbazuru”, la qual explica que a qualsevol persona que faci 1.000 grues de paper li serà concedit un desig?
Les mil grues d’origami es van convertir en un símbol de la pau a causa de la història de Sadako Sasaki (1943-1955), una nena japonesa que va desitjar curar-se de la seva malaltia produïda per la radiació de la bomba atòmica que va caure damunt Hiroshima. Després del consell de la seva amiga Chizuko, i mentre estava a l’hospital, va decidir que faria 1.000 grues de paper. Va pensar que el seu desig no seria només per a curar-se, sinó també per a que tot el món pogués viure en pau, sense guerres. Sadako no va poder superar la malaltia i tampoc no va acabar de fer totes les grues ( va haver d’aturar quan en portava 644). Però, Chizuko i molts altres amics van arribar a fer les 1.000 grues i, d’aquesta manera, es van convertir en un símbol de la pau a tot el món.
Regalar grues de paper s’ha associat amb el fet de voler desitjar salut, benestar, felicitat i prosperitat. I és per aquest motiu, que el col·legi col·laborarà en la Campanya Solidària “1 origami, 1 euro” per a la Marató de TV3. L’edició d’enguany es veurà modificada per tal d’adaptar-se a les mesures de seguretat derivades de la situació de la pandèmia i l’alumnat de primària i secundària faran les grues al centre amb el paper que els hi proporcionarem. Un cop realitzades, cada classe es farà una fotografia amb la seva grua i les enviarem per correu electrònic a l’entitat organitzadora i les publicarem a la pàgina web del col·legi.
FEM volar més de 500 grues d’esperança per curar la Covid-19!
FEM-HO JUNTS!
Els col·legis de la Fundació Educativa la Mercè ( FEM) es defineixen com a centres innovadors, transformadors i en constant actualització.
La nostra missió atén la formació i la millora continuada a partir de l’acompanyament de l’alumnat, fomentat en els eixos del nostre Model Pedagògic: treball competencial, atenció a la diversitat, plurilingüisme, noves metodologies, ús de les TIC, benestar emocional, col·laboració amb altres centres i institucions, relació família-escola i innovació educativa. És un model que es basa en la plena confiança i el compromís del professorat, les famílies i l’alumnat.
El desenvolupament diari del model pedagògic a les aules vol ser la nostra projecció social basada en la humilitat però amb la ferma contribució al creixement de les persones, ciutadans i ciutadanes futurs, i a la millora de la societat.
Per a més informació:
C/ Verge de la Mercè, 16
08980 Sant Feliu de Llobregrat
93 666 10 79
secretaria@santfeliu.femlamerce.cat
www.lamercesantfeliu.cat