93 666 10 79

Verge de la Mercè 16

08980 Sant Feliu de Llobregrat

93 666 10 79

Verge de la Mercè 16

08980 Sant Feliu de Llobregrat

FEM Actualitat

FEM 160 ANYS EDUCANT EN I PER A LA LLIBERTAT!

Aquest any 2020 es commemoren els 160 anys de presència mercedària. El dia 21 de novembre de 1860, les Religioses Mercedàries van començar la seva missió educativa i alliberadora amb la inauguració del seu primer Col·legi a la vila de Sant Gervasi de Cassoles, encara llavors un municipi independent de Barcelona.

Transcorregut aquest temps, els fruits de la inspiració de Lutgarda Mas i Mateu, la fundadora de l’Institut, es fan presents a Catalunya amb el nostre Col·legi a Sant Feliu de Llobregat amb 142 anys d’història i Martorell amb 159 anys, i a la resta de l’Estat, amb els centres educatius de Saragossa i Santander.

Des del 1926, aquesta presència s’ha anat estenent a la resta del món, amb la presència i testimoni de religioses mercedàries al continent americà, concretament al Perú, Equador, Veneçuela, Colòmbia i Guatemala; al continent africà, Angola, Moçambic i Kènia i, últimament, al continent asiàtic, a Filipines.

Les religioses dediquen les seves vides a l’alliberació de les persones i les seves captivitats, des de la Misericòrdia i la Pastoral  Missionera; treballen  per ajudar la promoció de la dona, des de les presons, des de les Escoles Mercedàries, des de la Pastoral Missionera i des del Laïcat Mercedari.

Per això, com a centre educatiu mercedari, es vol compartir i fer extensible a tota la comunitat educativa la celebració d’aquesta efemèride i del servei que l’orde mercedària ofereix a la societat i al món: educar en i per a la llibertat.

Els col·legis de la Fundació Educativa la Mercè ( FEM) es defineixen com a centres innovadors, transformadors i en constant actualització.

La nostra missió atén la formació i la millora continuada a partir de l’acompanyament de l’alumnat,   fomentat en els eixos del nostre Model Pedagògic: treball competencial, atenció a la diversitat, plurilingüisme, noves metodologies, ús de les TIC, benestar emocional, col·laboració amb altres centres i institucions, relació família-escola i innovació educativa. És un model que es basa en la plena confiança i el compromís del professorat, les famílies i l’alumnat.

El desenvolupament diari del model pedagògic a les aules vol ser la nostra projecció social basada en la humilitat però amb la ferma contribució al creixement de les persones, ciutadans i ciutadanes futurs, i a la millora de la societat.


Per a més informació:

C/ Verge de la Mercè, 16
08980 Sant Feliu de Llobregrat
93 666 10 79
secretaria@santfeliu.femlamerce.cat
www.lamercesantfeliu.cat

Comments are closed.