93 666 10 79

Verge de la Mercè 16

08980 Sant Feliu de Llobregrat

93 666 10 79

Verge de la Mercè 16

08980 Sant Feliu de Llobregrat

FEM Actualitat

FEM VOLAR GRUES D’ESPERANÇA!

Sabíeu que hi ha una antiga llegenda japonesa, “Senbazuru”, la qual explica que a qualsevol persona que faci 1.000 grues de paper li serà concedit un desig?

Les mil grues d’origami es van convertir en un símbol de la pau a causa de la història de Sadako Sasaki (1943-1955), una nena japonesa que va desitjar curar-se de la seva malaltia produïda per la radiació de la bomba atòmica que va caure damunt Hiroshima. Després del consell de la seva amiga Chizuko, i mentre estava a l’hospital, va decidir que faria 1.000 grues de paper. Va pensar que el seu desig no seria només per a curar-se, sinó també per a que tot el món pogués viure en pau, sense guerres. Sadako no va poder superar la malaltia i tampoc no va acabar de fer totes les grues ( va haver d’aturar quan en portava 644). Però, Chizuko i molts altres amics van arribar a fer les 1.000 grues i, d’aquesta manera, es van convertir en un símbol de la pau a tot el món.

Regalar grues de paper s’ha associat amb el fet de voler desitjar salut, benestar, felicitat i prosperitat. I és per aquest motiu, que el col·legi col·laborarà en la Campanya Solidària “1 origami, 1 euro” per a la Marató de TV3. L’edició d’enguany es veurà modificada per tal d’adaptar-se a les mesures de seguretat derivades de la situació de la pandèmia i l’alumnat de primària i secundària faran les grues al centre amb el paper que els hi proporcionarem. Un cop realitzades, cada classe es farà una fotografia amb la seva grua i les enviarem per correu electrònic a l’entitat organitzadora i les publicarem a la pàgina web del col·legi.

FEM volar més de 500 grues d’esperança per curar la Covid-19!

FEM-HO JUNTS!

Els col·legis de la Fundació Educativa la Mercè ( FEM) es defineixen com a centres innovadors, transformadors i en constant actualització.

La nostra missió atén la formació i la millora continuada a partir de l’acompanyament de l’alumnat,   fomentat en els eixos del nostre Model Pedagògic: treball competencial, atenció a la diversitat, plurilingüisme, noves metodologies, ús de les TIC, benestar emocional, col·laboració amb altres centres i institucions, relació família-escola i innovació educativa. És un model que es basa en la plena confiança i el compromís del professorat, les famílies i l’alumnat.

El desenvolupament diari del model pedagògic a les aules vol ser la nostra projecció social basada en la humilitat però amb la ferma contribució al creixement de les persones, ciutadans i ciutadanes futurs, i a la millora de la societat.


Per a més informació:

C/ Verge de la Mercè, 16
08980 Sant Feliu de Llobregrat
93 666 10 79
secretaria@santfeliu.femlamerce.cat
www.lamercesantfeliu.cat

Comments are closed.