93 666 10 79

Verge de la Mercè 16

08980 Sant Feliu de Llobregrat

93 666 10 79

Verge de la Mercè 16

08980 Sant Feliu de Llobregrat

FEM Actualitat

#NOMOREMATILDAS AL COL·LEGI MARE DE DÉU DE LA MERCÈ

El dia 11 de febrer se celebra el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència. L’objectiu és promoure la participació plena i en condicions d’igualtat de les dones i les nenes en l’educació, la capacitació, l’ocupació i els processos d’adopció de decisions en la ciència, i eliminar tota mena de discriminació contra les dones en les esferes de l’educació i l’ocupació, tot trencant les barreres jurídiques, econòmiques, socials i culturals mitjançant polítiques i plans d’estudi en el camp de la ciència que fomentin una major participació de les dones i les nenes i en reconeguin les seves contribucions.

Per celebrar la commemoració d’aquest dia, des del col·legi, hem preparat una sèrie d’activitats amb el #nomorematildas. Aquest lema ens ve a dir que hi ha hagut al llarg de la història moltes dones científiques que han quedat a l’ombra d’homes i que han estat aquests els que han rebut el reconeixement de la societat pels descobriments científics que elles havien fet o ajudat a fer. L’objectiu és fer visibles aquestes científiques.

Les activitats organitzades són les següents:

 

  • Penjada de cartells: l’escola quedarà engalanada amb tota una sèrie de cartells amb el #nomorematildas.
  • Debat: a cada classe es fomentarà un debat a partir del vídeo https://youtu.be/Fx0ztzf-2V0 on podran expressar les seves idees i reflexionar sobre el paper de la dona en l’àmbit científic i de l’educació.
  • Descobreix qui ho va fer: activitat on l’alumnat haurà de descobrir 8 científiques de diferents àmbits, èpoques i països que han tingut un paper rellevant al llarg de la història de la ciència. Les trobaran amagades darrere de les pistes que els anirem donant.

T’animes a participar?

Els col·legis de la Fundació Educativa la Mercè (FEM) es defineixen com a centres innovadors, transformadors i en constant actualització.

La nostra missió atén la formació i la millora continuada a partir de l’acompanyament de l’alumnat, fomentat en els eixos del nostre Model Pedagògic: treball competencial, atenció a la diversitat, plurilingüisme, noves metodologies, ús de les TIC, benestar emocional, col·laboració amb altres centres i institucions, relació família-escola i innovació educativa. És un model que es basa en la plena confiança i el compromís del professorat, les famílies i l’alumnat.

El desenvolupament diari del model pedagògic a les aules vol ser la nostra projecció social basada en la humilitat però amb la ferma contribució al creixement de les persones, ciutadans i ciutadanes futurs, i a la millora de la societat.


Per a més informació:

C/ Verge de la Mercè, 16
08980 Sant Feliu de Llobregrat
93 666 10 79
secretaria@santfeliu.femlamerce.cat
www.lamercesantfeliu.cat

Comments are closed.