93 666 10 79

Verge de la Mercè 16

08980 Sant Feliu de Llobregrat

93 666 10 79

Verge de la Mercè 16

08980 Sant Feliu de Llobregrat

FEM Actualitat

ELS PATIS ESPORTIUS: UN ESPAI PER GAUDIR DEL JOC I LA COMPETICIÓ

Des de la nostra escola seguim, com cada any, promocionant la vida saludable i l’esport també a les estones d’esbarjo, oferint als alumnes l’oportunitat de participar en tornejos esportius i gaudir del joc i la competició.

Enguany s’incorporen als tornejos els i les alumnes de 3r de primària i d’aquesta manera, hi participarà l’alumnat de 3r, 4t, 5è, 6è i d’ESO. I com a novetat , a més a més, hem introduït un torneig d’escacs i un torneig de futbol,  que s’afegeixen als que es disputaven els cursos anteriors (bàdminton,  tennis taula, vòlei i torneig de globus).  

La inscripció en aquests tornejos és opcional, i el mateix alumnat decideix si hi vol participar o no segons l’interès que tingui per aquell esport. 

L’alumnat aprèn la pràctica d’un esport que sol ser minoritari, el coneix en profunditat i té  l’oportunitat de practicar-lo i gaudir, al mateix temps que li reporta molts beneficis físics i emocionals. Alguns companys es presenten com a voluntaris i voluntàries per arbitrar tots els partits mentre dura el torneig.

Aquesta iniciativa comporta molts beneficis i aprenentatges per als alumnes a nivell motriu, ja que s’han de coordinar els moviments del cos amb el moviment del material utilitzat per jugar, ja sigui pilota, disc, ploma, etc., tant si s’utilitzen implements com si no ho fan.

Aquest tipus de competicions entre els alumnes també els ajuden a millorar les seves relacions i habilitats socials, mantenint sempre molt de respecte pel rival i aprenent a gestionar les emocions tant en la victòria com en la derrota.

Els tornejos que es disputen tenen un format en què tothom pot jugar un mínim de partits assegurats, encara que el participant no sigui gaire hàbil en la pràctica. Primer es realitza  una fase de grups on tots han de jugar contra tots, per tant, cada alumne jugarà un mínim d’entre 3 i 4 partits i se’ls  atorgarà una puntuació si guanyen i una puntuació més baixa si han perdut (la puntuació atorgada mai és zero). Una vegada acabada aquesta fase se’n realitza una altra que té format d’eliminatòria. Si l’alumne guanya el partit passa de ronda i si perd queda eliminat, fins que arriben a jugar l’últim partit els dos finalistes.

Considerem que és una bona iniciativa poder donar a conèixer altres esports i que els alumnes s’impliquin d’una manera diferent a com ho fan a les classes d’educació física.

El col·legi Mare de Déu de la Mercè es defineix com un centre innovador, transformador i en constant actualització.
La nostra missió és atendre la formació integral de l’alumnat, fomentada en els següents eixos: educació en valors, atenció a la diversitat, plurilingüisme, metodologies competencials, benestar emocional, col·laboració amb l’entorn i relació família-escola. És un model de qualitat que es basa en la plena confiança i el compromís del professorat, les famílies i l’alumnat.
El desenvolupament de la nostra proposta educativa contribueix al creixement de les persones per a la construcció d’una societat més justa, inclusiva i sostenible.


Per a més informació:

C/ Verge de la Mercè, 16
08980 Sant Feliu de Llobregrat
93 666 10 79
secretaria@santfeliu.femlamerce.cat
www.lamercesantfeliu.cat

Comments are closed.