93 666 10 79

Verge de la Mercè 16

08980 Sant Feliu de Llobregrat

93 666 10 79

Verge de la Mercè 16

08980 Sant Feliu de Llobregrat

FEM Actualitat

UN ANY MÉS, EL COL·LEGI PARTICIPA EN LA MARATÓ DE TV3: “SENSE UNA BONA SALUT MENTAL, NO EXISTEIX UNA SALUT COMPLETA”

LA MARATÓ QUE TRENCA MURS”

PER LA SALUT MENTAL

Com cada any, els nostres alumnes han participat en les xerrades organitzades per la Fundació La Marató de TV3. Enguany, s’ha posat el focus en la salut mental. Els trastorns mentals poden afectar a totes les persones, independent de la seva edat, i més de la meitat dels casos comencen a l’adolescència. Així doncs, la seva prevenció i el tractament precoç és essencial.

Al voltant d’un 45% de les persones no acostumen a verbalitzar allò que senten. Encara que avui dia la salut mental arrossega estigmes i mites, cal acostumar-se a demanar ajuda quan creiem que la necessitem. Aquest és el primer pas per sortir-se’n.

La xerrada s’ha estructurat en dues parts:

Primer, el visionat d’un vídeo divulgatiu especialment creat per a aquesta campanya, i on, mitjançant un recorregut, se’ns presenten diversos personatges que posen èmfasi en els pensaments que pot tenir una persona que pateix algun tipus de trastorn mental; a més, la Montserrat Dolz, psiquiatra, i l’Àurea Moreno, psicòloga clínica, posen en relleu el concepte “salut mental” i quins són els símptomes que ens poden alertar davant d’un trastorn mental.

A continuació la Clara Bonmatí i l’Enric Fericgla, ambdós psicòlegs, van aprofundir una mica més en el concepte salut mental apropant-ho a la realitat del nostre alumnat. Després, van iniciar un torn de preguntes per tal d’ interactuar amb ells i elles i , d’aquesta manera, resoldre possibles dubtes.

En aquest enllaç trobareu el vídeo divulgatiu que la Fundació La Marató de TV3 ha preparat aquest any:

Aquest ha estat el calendari de les xerrades per al nostre alumnat de secundària:

Dijous 12 de novembre:

  • 11,30-12,30h: 1r ESO A i B

  • 12,30-13,30h: 2n ESO A i B

Divendres 26 de novembre:

  • 11,30-12,30h: 3r ESO A i B

  • 12,30-13,30h: 4t ESO A i B

SENSE UNA BONA SALUT MENTAL, NO EXISTEIX UNA SALUT COMPLETA

Cartells realitzats per l’alumnat de 3r d’ESO per al concurs: “Pinta la Marató”

Els col·legis de la Fundació Educativa la Mercè (FEM) es defineixen com a centres innovadors, transformadors i en constant actualització.

La nostra missió atén la formació i la millora continuada a partir de l’acompanyament de l’alumnat, fomentat en els eixos del nostre Model Pedagògic: treball competencial, atenció a la diversitat, plurilingüisme, noves metodologies, ús de les TIC, benestar emocional, col·laboració amb altres centres i institucions, relació família-escola i innovació educativa. És un model que es basa en la plena confiança i el compromís del professorat, les famílies i l’alumnat.

El desenvolupament diari del model pedagògic a les aules vol ser la nostra projecció social basada en la humilitat però amb la ferma contribució al creixement de les persones, ciutadans i ciutadanes futurs, i a la millora de la societat.


Per a més informació:

C/ Verge de la Mercè, 16
08980 Sant Feliu de Llobregrat
93 666 10 79
secretaria@santfeliu.femlamerce.cat
www.lamercesantfeliu.cat

Comments are closed.