93 666 10 79

Verge de la Mercè 16

08980 Sant Feliu de Llobregrat

93 666 10 79

Verge de la Mercè 16

08980 Sant Feliu de Llobregrat

FEM Actualitat

ELS RACONS D’APRENENTATGE: UNA METODOLOGIA PER DESENVOLUPAR COMPETÈNCIES, HABILITATS I DESTRESES

Una de les metodologies més utilitzades a l’etapa d’infantil són els racons. Aquesta proposta metodològica delimita, dins de l’aula, diferents espais on els nostres alumnes en petits grups poden executar activitats diverses de tipus cognitiu, manipulatiu i simbòlic. Els/les mestres s’encarreguen de guiar i ajudar el nen, afavorint la seva autonomia, tot portant un control dels racons perquè tots els infants puguin gaudir de totes les activitats.

 

Gràcies a aquests espais l’alumnat d’infantil aprèn: matemàtiques, lectoescriptura, robòtica- amb els Bee Bot-, ús dels iPads, motricitat fina, grafismes… d’una manera lúdica. Les nenes i els nens es converteixen ens els totals protagonistes del seu aprenentatge i, per això, es converteix en una de les propostes preferides dels infants.

 

Els petits de l’escola descobreixen nous conceptes als racons d’una manera vivencial i totalment autònoma, potenciant la seva iniciativa i el sentit de la responsabilitat, on l’error s’esdevé l’inici del procés d’aprenentatge, respectant el ritme natural de cadascú i potenciant la relació amb els companys i companyes.

 

L’objectiu és que l’alumnat gaudeixi del procés d’aprendre, convertint-lo en un moment màgic i creatiu que els portarà a viure mil i una aventures!

El col·legi Mare de Déu de la Mercè es defineix com un centre innovador, transformador i en constant actualització.
La nostra missió és atendre la formació integral de l’alumnat, fomentada en els següents eixos: educació en valors, atenció a la diversitat, plurilingüisme, metodologies competencials, benestar emocional, col·laboració amb l’entorn i relació família-escola. És un model de qualitat que es basa en la plena confiança i el compromís del professorat, les famílies i l’alumnat.
El desenvolupament de la nostra proposta educativa contribueix al creixement de les persones per a la construcció d’una societat més justa, inclusiva i sostenible.


Per a més informació:

C/ Verge de la Mercè, 16
08980 Sant Feliu de Llobregrat
93 666 10 79
secretaria@santfeliu.femlamerce.cat
www.lamercesantfeliu.cat

Comments are closed.