93 666 10 79

Verge de la Mercè 16

08980 Sant Feliu de Llobregrat

93 666 10 79

Verge de la Mercè 16

08980 Sant Feliu de Llobregrat

FEM Actualitat

ELS “TANDEBOTS” HAN GUANYAT EL 2n PREMI AL MILLOR PROJECTE D’INNOVACIÓ A LA GRAN FINAL DE LA FIRST LEGO LEAGUE ESPAÑA

Els dies 26 i 27 de juliol va tenir lloc a Tenerife la gran final de la First Lego League España en un format híbrid, però amb la mateixa experiència vivencial.

51 equips FLL Challenge procedents dels 25 tornejos classificatoris de tot Espanya han posat en comú els seus projectes d’innovació, els dissenys dels robots i la integració dels valors FIRST.

El projecte presentat pel nostre equip, “PLOGGBIN”, és una aplicació per a telèfons mòbils que consisteix a organitzar trobades amb gent de la tercera edat per anar a caminar als espais naturals de la ciutat i recollir, a la vegada, la brossa que hi pugui haver en l’entorn (acció que es coneix com a “ploggin”).

Segons la quantitat d’hores caminades i la quantitat de brossa recollida, s’establirà un rànquing i s’atorgarà una puntuació que es podrà bescanviar per vals de comerç local (cinema, teatre, gimnàs, piscina, …)

Aquesta iniciativa respon a una de les grans necessitats detectades com a conseqüència de la pandèmia: l’atenció a la gent gran i el seu acompanyament i socialització; i a més a més, vol contribuir a reactivar el comerç de la ciutat i vetllar per la cura del medi ambient en l’entorn proper.

Així mateix, potencia dos grans Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS): salut i benestar i la vida d’ecosistemes terrestres.

Aquest reconeixement suposa una fita històrica per al nostre col·legi i posa en valor tot l’ensenyament i l’aprenentatge realitzats des de P4 entorn a la robòtica, la programació i el desenvolupament dels projectes.

El nivell de la competició, enguany, ha estat molt alt; hi ha centres de prestigi que porten molts anys participant en aquest concurs. Per a nosaltres és el segon any que hi participem, i guanyar aquest premi ens omple d’orgull i mostra la qualitat acadèmica i humana de la nostra comunitat educativa. És un premi de tots i totes!

Volem agrair a totes les persones que, desinteressadament, han fet realitat aquest somni; i, especialment, a l’AMPA, a l’Ajuntament de Sant Feliu i al Club Elements. Moltes gràcies per la vostra col·laboració!

Moltíssimes felicitats als alumnes i als professors que els han guiat en tota aquesta aventura. Heu fet història! Enhorabona!

Els col·legis de la Fundació Educativa la Mercè (FEM) es defineixen com a centres innovadors, transformadors i en constant actualització.

La nostra missió atén la formació i la millora continuada a partir de l’acompanyament de l’alumnat, fomentat en els eixos del nostre Model Pedagògic: treball competencial, atenció a la diversitat, plurilingüisme, noves metodologies, ús de les TIC, benestar emocional, col·laboració amb altres centres i institucions, relació família-escola i innovació educativa. És un model que es basa en la plena confiança i el compromís del professorat, les famílies i l’alumnat.

El desenvolupament diari del model pedagògic a les aules vol ser la nostra projecció social basada en la humilitat però amb la ferma contribució al creixement de les persones, ciutadans i ciutadanes futurs, i a la millora de la societat.


Per a més informació:

C/ Verge de la Mercè, 16
08980 Sant Feliu de Llobregrat
93 666 10 79
secretaria@santfeliu.femlamerce.cat
www.lamercesantfeliu.cat

Comments are closed.