93 666 10 79

Verge de la Mercè 16

08980 Sant Feliu de Llobregrat

93 666 10 79

Verge de la Mercè 16

08980 Sant Feliu de Llobregrat

FEM Actualitat

L’ONG MANS MERCEDÀRIES EXPLICA EL SEU CAMP DE TREBALL A ANGOLA

Aquest any hem tornat a Angola, i tornar a Kudielela és com tornar a casa, perquè allà tenim els nostres nens i nenes, la gran família Kudielela. Aquesta gran família  va començar després de la guerra d’Angola, quan la Fina Cortadella i l’Ana Mª Cenizo, Mercedàries Missioneres de Barcelona, van començar a acollir infants enmig de les bombes. Aquí va començar el Lar Kudielela, que em kimbundu vol dir “esperança”. Era l’esperança d’uns nens i nenes que no tenien ningú, que havien perdut les seves famílies a la guerra i estaven sols pels carrers.

El nostre Projecte era a Luanda, l’Escola «Irmã Palacios» al barri de Benfica, però hem passat  la meitat del 29è Camp de Treball a Vila Matilde-Malange, amb els Kudielelas, ballant,  jugant, repartint els regals gràcies a la generositat de molta gent,  fent excursions a les Cataractes de Kalandula, on te n’adones que estàs al mig de la selva, d’una natura que quan t’envolta et fa sentir lluny del món;  i també a les Cataractes del Kwanza, on els «Xiquets de Kudielela» van fer una torre de quatre, un castell que havíem estat assajant moltíssim. Hem estat al «Posto de Saude» ajudant i vam compartir moments amb les àvies i avis de Vila Matilde. Hem pogut tornar a sentir l’olor de la terra cremada de l’Àfrica, els sons i cançons d’Angola i hem pogut tornar a menjar «bolinhos», uns dels dolços més bons del món.

També hem pogut acabar el nostre Projecte. Durant la segona part del nostre camp de Treball hem estat a l’Escola «Irmã Palacios» de Benfica-Luanda, hem pintat i pintat i treballat a l’obra amb els paletes, pintors, ferrers… i, finalment, hem pogut fer la gran «Inauguraçao», la inauguració de l’Escola «Irmã Palacios», una escola que inicialment havia de ser solament per a nenes, però tenint em compte la quantitat d’infants que estan pels carrers sense escolaritzar, el Govern  d’Angola va demanar a les nostres mercedàries Missioneres que fos una escola d’Educació Infantil i d’Educació Primària per a nens i  nenes, i a canvi, el Govern d’Angola es va comprometre a  pagar el professorat i d’aquesta manera passaria a ser una Escola Concertada. És per aquest motiu que el curs no començarà el 2023, sinó el 2024, per poder realitzar tot aquest protocol educatiu, perquè la segona fase de  l’Escola «Irmã Palacios» quedarà acabada a finals d’agost.

Moltíssimes gràcies a totes la padrines i padrins de Kudielela per formar part d’ aquesta gran família, pel  vostre ajut constant, per ser-hi sempre, per estimar els Kudielela, i per fer-los sentir part de les vostres famílies… sense vosaltres el Lar de Kudielela no existiria.

Moltíssimes gràcies a l’Ajuntament de Martorell, a l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, als nostres socis de l’ONG Mans mercedàries que heu ajudat amb el vostre suport a poder finalitzar el Projecte,

Moltíssimes gràcies a tots/es els col·laboradors, i a totes les entitats, empreses i particulars que ens heu donat material per a Angola, i que hem pogut repartir a Kudielela i a Benfica-Luanda.

MOLTÍSSIMES GRÀCIES A TOTHOM. ENTRE TOTS FEM UN MÓN MILLOR!

El col·legi Mare de Déu de la Mercè es defineix com un centre innovador, transformador i en constant actualització.
La nostra missió és atendre la formació integral de l’alumnat, fomentada en els següents eixos: educació en valors, atenció a la diversitat, plurilingüisme, metodologies competencials, benestar emocional, col·laboració amb l’entorn i relació família-escola. És un model de qualitat que es basa en la plena confiança i el compromís del professorat, les famílies i l’alumnat.
El desenvolupament de la nostra proposta educativa contribueix al creixement de les persones per a la construcció d’una societat més justa, inclusiva i sostenible.


Per a més informació:

C/ Verge de la Mercè, 16
08980 Sant Feliu de Llobregrat
93 666 10 79
secretaria@santfeliu.femlamerce.cat
www.lamercesantfeliu.cat

Comments are closed.