93 666 10 79

Verge de la Mercè 16

08980 Sant Feliu de Llobregrat

93 666 10 79

Verge de la Mercè 16

08980 Sant Feliu de Llobregrat

FEM Actualitat

PER UN MÓN DE PAU!

DIA ESCOLAR DE LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU

El 30 de gener de 1948 va morir Mahatma Ghandi, un home pobre i profundament bo que practicava la reflexió i la pregària, era partidari de la igualtat entre dona i home, no creia en la propietat privada i va fer de la seva vida una expressió del que pensava sobre la pau.

Aquest dia es commemora, arreu del món, la seva mort amb la celebració del dia escolar de la no violència i la pau. Se celebra per a no oblidar-lo i per a què les seves paraules puguin guiar i inspirar la nostra manera de ser, de relacionar-nos i de conviure.

Per això, sempre per aquesta data amb els alumnes reflexionem, eduquem, compartim, actuem perquè cada cop més sigui una realitat, a classe, al patí, a casa, a la ciutat, al món.

Durant aquesta setmana a primera hora, les classes s’han iniciat amb una pregària dedicada a la pau i els grups han dut a terme dinàmiques de treball entorn a aquest valor.

L’alumnat d’infantil representaran les diferents actituds de pau amb els companys de classe (P3); escoltaran el conte “Sra Pau i Sr Guerra” i treballaran el concepte de pau en un mural (P4); crearan un mural a partir de la cançó “Si tinguéssim la màgia d’un mag, dels canons sortirien flors ” (P5).

L’alumnat de CI veuran un conte que es titula “La Berta i les ulleres de visió empàtica” amb l’objectiu que detectin i observin que qualsevol actitud o comportament es pot veure des de diferents perspectives i que s’ha d’aprendre a respectar que els altres tinguin una visió diferent a la nostra.

L’alumnat de CM i CS realitzaran una activitat en la que es treballa la pau positiva per a reflexionar sobre les relacions que necessiten per saber edificar i construir la pau entre ells i en la societat.

L’alumnat de 1r i 2n d’ESO treballaran la història de Rosa Parks amb l’objectiu de valorar la necessitat d’evitar la violència. I l’alumnat de 3r i 4t d’ESO participaran en el V Concurs ICIP (Institut Català Internacional per la Pau) de Hip Hop per la Pau.

També, com a centre participem en les activitats que l’Ajuntament organitza per a la ciutadania.

El dia 29, divendres, els alumnes de quart d’ESO llegiran un manifest que es transmetrà via telemàtica a totes les classes. Aquí podeu llegir un fragment:

“La pau és compromís, és treball positiu. La pau és paraula i també són fets; la pau és cooperar per a transformar totes les situacions d’injustícia que pateixen milions de persones. “No hi ha camí per la pau. La pau és el camí”, deia Gandhi. És tant important allò que volem aconseguir com la manera com ho aconseguim.

UN ALTRE MÓN ÉS POSSIBLE, i tu ho pots fer realitat, a la teva ciutat, al teu poble, a la teva escola… Comprometem-nos per retornar a tots els nens i les nenes el seu somriure.”

Els col·legis de la Fundació Educativa la Mercè (FEM) es defineixen com a centres innovadors, transformadors i en constant actualització.

La nostra missió atén la formació i la millora continuada a partir de l’acompanyament de l’alumnat, fomentat en els eixos del nostre Model Pedagògic: treball competencial, atenció a la diversitat, plurilingüisme, noves metodologies, ús de les TIC, benestar emocional, col·laboració amb altres centres i institucions, relació família-escola i innovació educativa. És un model que es basa en la plena confiança i el compromís del professorat, les famílies i l’alumnat.

El desenvolupament diari del model pedagògic a les aules vol ser la nostra projecció social basada en la humilitat però amb la ferma contribució al creixement de les persones, ciutadans i ciutadanes futurs, i a la millora de la societat.


Per a més informació:

C/ Verge de la Mercè, 16
08980 Sant Feliu de Llobregrat
93 666 10 79
secretaria@santfeliu.femlamerce.cat
www.lamercesantfeliu.cat

Comments are closed.