93 666 10 79

Verge de la Mercè 16

08980 Sant Feliu de Llobregrat

93 666 10 79

Verge de la Mercè 16

08980 Sant Feliu de Llobregrat

FEM Actualitat

21 DE MAIG, DIA MUNDIAL DE LA DIVERSITAT CULTURAL

La diversitat cultural és un tret característic i un valor positiu de les escoles del nostre segle. En aquest marc de diversitat, el diàleg entre l’alumnat de múltiples cultures és molt enriquidor i útil per tal de garantir la construcció compartida de models de convivència justos i inclusius. Des de l’escola, creiem i defensem que totes les persones som plurals i úniques, que el diàleg intercultural sempre és possible i que ara, més que mai, hem d’anar de la mà.

Partint d’aquestes premisses, des de la comissió de Coeducació i Interculturalitat del nostre col·legi i en el marc del Projecte FEM Convivència, s’han organitzat diverses activitats que es duran a terme el proper dilluns 23 de maig en commemoració del Dia Mundial de la Diversitat Cultural.

Des d’Infantil, els nens i nenes crearan un mural amb els plats típics de les diferents cultures presents a l’escola. L’alumnat de Primària realitzarà cartells amb les banderes dels diferents països i un mapa per a representar-los, i les noies i nois d’ESO cercaran paraules en diversos idiomes dels diferents indrets del món i prepararan unes banderoles que, posteriorment, guarniran les escales del nostre col·legi.

A més a més, també durem a terme una celebració conjunta al pati on l’alumnat de 3r d’ESO llegirà un manifest en diferents idiomes, escoltarem música de diferents països i cultures i l’alumnat haurà d’endevinar a quin país pertany cadascuna de les cançons.

Esperem que aquest esdeveniment posi en valor la riquesa de la diversitat i que potenciï el creixement intercultural i relacional de tots els membres de la comunitat educativa.

 

FEM viure les nostres cultures amb el diàleg, el respecte i la comprensió mútua!

El col·legi Mare de Déu de la Mercè es defineix com un centre innovador, transformador i en constant actualització.
La nostra missió és atendre la formació integral de l’alumnat, fomentada en els següents eixos: educació en valors, atenció a la diversitat, plurilingüisme, metodologies competencials, benestar emocional, col·laboració amb l’entorn i relació família-escola. És un model de qualitat que es basa en la plena confiança i el compromís del professorat, les famílies i l’alumnat.
El desenvolupament de la nostra proposta educativa contribueix al creixement de les persones per a la construcció d’una societat més justa, inclusiva i sostenible.


Per a més informació:

C/ Verge de la Mercè, 16
08980 Sant Feliu de Llobregrat
93 666 10 79
secretaria@santfeliu.femlamerce.cat
www.lamercesantfeliu.cat

Comments are closed.