93 666 10 79

Verge de la Mercè 16

08980 Sant Feliu de Llobregrat

93 666 10 79

Verge de la Mercè 16

08980 Sant Feliu de Llobregrat

FEM Actualitat

DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

Un any més commemorem El Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora  que se celebra el 8 de març i està reconegut per l’Organització de les Nacions Unides.

Enguany, des del Taller Atelier de lletres, l’alumnat de 4t d’ESO ha realitzat uns manifestos per reivindicar el paper de la dona a la nostra societat. Volem compartir amb tota la comunitat educativa alguns fragments dels seus escrits on han deixat palès el seu compromís per aconseguir una societat més igualitària i justa.

 

Hem de seguir lluitant pels nostres drets i per la igualtat. Encara ens queda molt camí per endavant i necessitem el suport de la màxima quantitat de noies que reivindiquin els seus drets i així exterminar la desigualtat entre gèneres.

Martina Estradé, Emma Pedrosa, Jaume Vergés

 

Les dones no som princeses Disney sinó amazones, dones fortes que ens valem per nosaltres mateixes i podem fer el mateix que els homes i ser igual que ells.

Júlia Quintana

 

Durant molt de temps la dona ha estat menyspreada i humiliada per la societat, ens han posat al cap que per ser dones som menys. Busquem un món igualitari, no la superioritat de ningú.

Aina B. Barra

 

Estem cansades, cansades d’haver d’anar mortes de por pel carrer a la nit, cansades de tota la violència de gènere que hi ha, cansades de la bretxa salarial. Volem igualtat, però igualtat en tots els aspectes, perquè encara que haguem avançat, ens queda molt per fer, molt.

Júllia Navarro

 

Dones no tingueu por, no tingueu por dels vostres marits, dels vostres pares, de cap home, sou lliures de ser qui voleu ser.

Elias Garcia i Nora Sainz

 

Ho aconseguirem, tothom ha de posar de la seva part perquè tots i totes tinguem els mateixos drets i així poder avançar com a societat.

Arnau Vilaseca

 

Som dones i compartim els objectius en la lluita a favor de la igualtat, de l’erradicació de la violència de gènere i de la justícia. Exigim gaudir plenament dels drets humans, per la qual cosa és fonamental que tinguem una vida lliure de violències, estereotips i rols de gènere i de discriminacions de qualsevol mena.

Pau López

 

Des d’aquest escrit desitjo que les veus de les dones es facin més fortes perquè els homes i dones han de tenir el mateix paper a la nostra societat, tots dos són importants i caminant junts sempre sumaran.

Martí Riera, Víctor Gil i Alejandro Martínez

 

Avui dia, les dones estan sotmeses a un patiment constant, són maltractades, infravalorades, violades, jutjades. Exigim que acabi la bretxa salarial, volem sortir al carrer sense por, exigim que se’ns tracti a totes igual. Lluitem perquè els nostres drets siguin igual de vàlids que els de qualsevol persona i perquè no se’n infravalori pel simple fet que siguem dones. Denunciem que no se’ns escolti. Seguirem cridant fins que no tinguem veu.

Celma Rodríguez, Marina Rodríguez i Candela Tarruella

 

Reivindiquem que cada vegada que hi hagi una víctima ho denunciï i que sàpiguen totes aquelles dones que tenen por, que estem totes juntes en això i que ens recolzarem entre totes quan alguna es trobi en una situació difícil.

Marta de Sanfulgencio

Els col·legis de la Fundació Educativa la Mercè (FEM) es defineixen com a centres innovadors, transformadors i en constant actualització.

La nostra missió atén la formació i la millora continuada a partir de l’acompanyament de l’alumnat, fomentat en els eixos del nostre Model Pedagògic: treball competencial, atenció a la diversitat, plurilingüisme, noves metodologies, ús de les TIC, benestar emocional, col·laboració amb altres centres i institucions, relació família-escola i innovació educativa. És un model que es basa en la plena confiança i el compromís del professorat, les famílies i l’alumnat.

El desenvolupament diari del model pedagògic a les aules vol ser la nostra projecció social basada en la humilitat però amb la ferma contribució al creixement de les persones, ciutadans i ciutadanes futurs, i a la millora de la societat.


Per a més informació:

C/ Verge de la Mercè, 16
08980 Sant Feliu de Llobregrat
93 666 10 79
secretaria@santfeliu.femlamerce.cat
www.lamercesantfeliu.cat

Comments are closed.