93 666 10 79

Verge de la Mercè 16

08980 Sant Feliu de Llobregrat

93 666 10 79

Verge de la Mercè 16

08980 Sant Feliu de Llobregrat

FEM Actualitat

“EL COL·LEGI BATEGA AMB LA MARATÓ” Per la salut cardiovascular

Enguany, La Marató ha posat el focus en les malalties cardiovasculars. Aquestes patologies poden afectar a tothom, tant homes com dones i també a qualsevol edat, inclús en infants i persones joves. Unes de les malalties cardiovasculars més greus són la insuficiència cardíaca, l’infart de miocardi, l’ictus i la mort sobtada. És molt important que tots siguem coneixedors i coneixedores dels principals símptomes que ens haurien de posar en alerta. Amb les malalties cardiovasculars cada segon compta i intervenir a temps pot salvar vides.

 

Un any més, el nostre alumnat ha participat en les xerrades organitzades per la Fundació La Marató de TV3.  La xerrada s’ha estructurat en dues parts:

Primer, el visionament d’un vídeo divulgatiu especialment creat per a aquesta campanya, i on, mitjançant la interpretació dels actors Marta Marco, Albert Ribalta, Ivan Luengo i Nesa Vidaurrazaga, coneixem l’infart, l’ictus i la mort sobtada. Alhora, la neuròloga Natàlia Pérez de la Ossa i la cardiòloga Fina Mauri posen en relleu el concepte malaltia cardiovascular  i quins són els símptomes que ens poden alertar d’estar al davant d’una d’elles.

A continuació, el formador va aprofundir més en el concepte i va escenificar, juntament amb el nostre alumnat, situacions d’alt risc cardiovascular i la ràpida reacció que hem de tenir en cas de presenciar-ne malaltia tant en nosaltres mateixos com en una persona que tinguem a prop en aquell moment.

En el següent enllaç trobareu el vídeo divulgatiu que la Fundació La Marató de TV3 ha preparat aquest any:

Aquest ha estat el calendari de les xerrades per al nostre alumnat de secundària:

Divendres 25 de novembre:

11,30-12,30 h: 1r ESO A i B / 2n ESO A i B

12,30-13,30 h: 3r ESO A i B / 4t ESO A i B

 

AMB LES MALALTIES CARDIOVASCULARS, CADA SEGON COMPTA!

El col·legi Mare de Déu de la Mercè es defineix com un centre innovador, transformador i en constant actualització.
La nostra missió és atendre la formació integral de l’alumnat, fomentada en els següents eixos: educació en valors, atenció a la diversitat, plurilingüisme, metodologies competencials, benestar emocional, col·laboració amb l’entorn i relació família-escola. És un model de qualitat que es basa en la plena confiança i el compromís del professorat, les famílies i l’alumnat.
El desenvolupament de la nostra proposta educativa contribueix al creixement de les persones per a la construcció d’una societat més justa, inclusiva i sostenible.


Per a més informació:

C/ Verge de la Mercè, 16
08980 Sant Feliu de Llobregrat
93 666 10 79
secretaria@santfeliu.femlamerce.cat
www.lamercesantfeliu.cat

Comments are closed.