93 666 10 79

Verge de la Mercè 16

08980 Sant Feliu de Llobregrat

93 666 10 79

Verge de la Mercè 16

08980 Sant Feliu de Llobregrat

FEM Actualitat

L’ESCOLA LUTGARDA, A ONGATA RONGAI (KENYA), S’HA INAUGURAT AQUEST ESTIU DURANT EL 28è CAMP DE TREBALL DE L’ONG MANS MERCEDÀRIES.

Aquest any tornàvem a Kenya, una terra màgica, de gent acollidora i molt bona que ens esperaven amb els braços oberts. Tornàvem a Kenya per acabar el Projecte de l’Escola Lutgarda d’Ongata Rongai i fer-ne la inauguració. Pot ser un dels reptes més grans que hem tingut en un camp de treball.

 

Aquest repte de finalitzar les obres era complicat perquè el cost d’una escola com aquesta suposa molts diners, però una part del repte l’havíem aconseguit aquest hivern i primavera gràcies a les moltíssimes persones generoses i solidàries que van respondre a la nostra crida per Kenya.

 

Teníem el primer repte superat, però calia acabar l’Escola: adequar aules, dibuixar, pintar-les i decorar-les i poder fer la inauguració. Això que semblava molt difícil, ho vam aconseguir perquè dúiem els equips de voluntaris i voluntàries de Martorell i de Santander.

 

Quan amb la camioneta de l’Escola i una altra per totes les bosses i equipatges que dúiem l’Equip de Kenya’22 vam arribar a Ongata Rongai de matinada, davant els nostres ulls va aparèixer l’Escola Lutgarda, l’Edifici acabat, el segon pis fet i la teulada tancant l’Escola. Tots estàvem molt emocionats i amb forces per aconseguir adequar, pintar i decorar tot aquest segon pis.

 

Els nens i les nenes ja ens esperaven, de fet, esperaven les voluntàries i voluntaris de l’any passat, aquests no hi eren, però amb els nous voluntaris i voluntàries va ser increïble. Vam fer jocs, tallers i vam ballar com mai abans s’havia fet en un camp de treball, però per aquests voluntaris i voluntàries que a l’escola havien fet teatre i musicals, això era molt fàcil. Els nens i les nenes estaven tan entusiasmats ballant i ballant que era l’hora de plegar i ells volien seguir.

 

Els professors i altres treballadors de l’Escola ja ens esperaven, per tornar a fer plegats tallers, jocs, balls i conviure i compartir moments de celebracions i festa.

 

La gent del barri ja ens esperava. “Feel at home” ens van tornar a dir, com sempre, sentiu-vos com a casa vostra. I és que tornar a Ongata Rongai és com tornar a casa, amb els nostres amics del barri.

 

Les Sisters of Mercy ja ens esperaven  perquè ens estimen molt i ens ho demostren sempre que anem a Kenya, ens cuiden, ens ajuden i estan sempre per nosaltres.

 

Retrobar-nos amb tothom, caminar pel barri, veure els animals, visitar els Maasai… és tornar al mon màgic de Kenya.

 

Avui hem tornat a casa, i ens han rebut a l’Aeroport totes les nostres famílies, i hem tornat contents d’haver pogut inaugurar l’Escola Lutgarda d’Ongata Rongai, perquè era el somni de la Carmen Acín, la Mercedària Missionera que ens va deixar el dia que vam començar aquest Camp de Treball i que va iniciar el Projecte; el somni de les Sisters of Mercy que han tirat endavant aquest Projecte des del 2015; el somni de les famílies i nens i nenes d’Ongata Rongai que volien tenir una escola digna; contents perquè el nostre somni també s’havia complert, i contents també perquè era el somni de les moltíssimes persones que de manera generosa i solidària ens han ajudat.

 

Per això l’ONG Mans Mercedàries us volem donar les gràcies pel vostre suport i per haver estat al costat de les nenes i nens d’Ongata Rongai.

 

MOLTÍSSIMES GRÀCIES A TOTES LES PERSONES QUE ENS HEU AJUDAT.

ENTRE TOTS FEM UN MÓN MILLOR!

El col·legi Mare de Déu de la Mercè es defineix com un centre innovador, transformador i en constant actualització.
La nostra missió és atendre la formació integral de l’alumnat, fomentada en els següents eixos: educació en valors, atenció a la diversitat, plurilingüisme, metodologies competencials, benestar emocional, col·laboració amb l’entorn i relació família-escola. És un model de qualitat que es basa en la plena confiança i el compromís del professorat, les famílies i l’alumnat.
El desenvolupament de la nostra proposta educativa contribueix al creixement de les persones per a la construcció d’una societat més justa, inclusiva i sostenible.


Per a més informació:

C/ Verge de la Mercè, 16
08980 Sant Feliu de Llobregrat
93 666 10 79
secretaria@santfeliu.femlamerce.cat
www.lamercesantfeliu.cat

Comments are closed.