93 666 10 79

Verge de la Mercè 16

08980 Sant Feliu de Llobregrat

93 666 10 79

Verge de la Mercè 16

08980 Sant Feliu de Llobregrat

FEM Actualitat

EL COL·LEGI AL PARLAMENT, AL COSTAT DE LES VÍCTIMES DE L’HOLOCAUST NAZI

«D’ara endavant, el dia 27 de gener no serà un dia més en el calendari, se’ns farà present com un dia per a recordar sempre les víctimes de l’Holocaust i, principalment, el poble jueu i per convidar a tothom a no oblidar el que va passar.»

Amb aquestes paraules, la Lia Graupera, alumna del nostre centre, finalitzava la lectura de l’escrit que els alumnes de quart d’ESO van preparar per a l’acte de commemoració en record de les víctimes de l’Holocaust. Cada 27 de gener el Parlament de Catalunya recorda l’alliberament, l’any 1945, dels presoners del camp d’extermini d’Auschwitz-Birkenau. L’acte institucional va ser presidit per Laura Borràs, presidenta del Parlament i l’assistència del president de la Generalitat, Pere Aragonès i d’altres representants polítics, d’entitats de memòria de les diferents víctimes de l’Holocaust, el Departament d’Educació i el Memorial Democràtic de Catalunya.

L’acte va ser conduït pel periodista Ramon Pellicer i es va obrir amb la lectura dramatitzada, a càrrec de l’actriu Anna Ycobalzeta, d’una selecció de paraules de Neus Català recollides al llibre ‘Neus Català. Memòria i lluita’; seguidament, es van il·luminar les espelmes en record del poble jueu, del poble gitano, dels perseguits per raons polítiques, per les persones amb discapacitat, pel col·lectiu LGBTI i de la comunitat israelita de Barcelona. Un minut de silenci i les paraules dels i les alumnes dels sis centres educatius participants de tot Catalunya ompliren la sala i l’ànima dels assistents.

L’escrit del nostre alumnat de quart és el resultat de tot un projecte a l’aula, que ha inclòs la visita de testimonis, la jornada pedagògica al Parlament de Catalunya, l’assistència a xerrades, la participació en actes de memòria i el dia a dia de la classe:

«És per això que, des d’aquesta tribuna, davant de la representació de les més altes institucions de Catalunya, els representants de les comunitats jueves catalanes i els altres col·lectius perseguits, proclamem la nostra condemna i refús al que van fer els nazis i els seus còmplices amb el poble jueu.

Ens ha de fer prendre consciència que un fet com aquest no pot esvair-se i romandre en l’oblit, i s’ha d’estudiar i difondre de manera rigorosa, generació rere generació, perquè no es torni a repetir mai més.

Ens ha de fer conscients que com a joves que rebrem el testimoni de la nostra societat catalana, haurem de vetllar per la igualtat, el respecte i la pluralitat del nostre poble.»

Un compromís i un aprenentatge viscut des d’allò que fa a Sant Feliu una ciutat especial, les seves roses i els valors que des d’aquestes es poden transmetre:

«Perquè per nosaltres, les roses signifiquen vida, esperança i llibertat, valors que com a societat necessitem renovar per a un futur digne de la humanitat i evitar que fets com l’Holocaust es tornin a repetir.»

Fem memòria per conèixer; fem memòria per recordar;

fem memòria per no oblidar mai més!

 

(Imatges cedides pel Parlament de Catalunya)

Els col·legis de la Fundació Educativa la Mercè (FEM) es defineixen com a centres innovadors, transformadors i en constant actualització.

La nostra missió atén la formació i la millora continuada a partir de l’acompanyament de l’alumnat, fomentat en els eixos del nostre Model Pedagògic: treball competencial, atenció a la diversitat, plurilingüisme, noves metodologies, ús de les TIC, benestar emocional, col·laboració amb altres centres i institucions, relació família-escola i innovació educativa. És un model que es basa en la plena confiança i el compromís del professorat, les famílies i l’alumnat.

El desenvolupament diari del model pedagògic a les aules vol ser la nostra projecció social basada en la humilitat però amb la ferma contribució al creixement de les persones, ciutadans i ciutadanes futurs, i a la millora de la societat.


Per a més informació:

C/ Verge de la Mercè, 16
08980 Sant Feliu de Llobregrat
93 666 10 79
secretaria@santfeliu.femlamerce.cat
www.lamercesantfeliu.cat

Comments are closed.